Coś dobrego na szybko to właśnie to ciasto. Wystarczy ciasto francuskie i czekolada 🙂 a po 20 minutach gotowe.
ZADANIE DLA DZIECKA:
- Rozpakowanie czekolady z opakowania
- Powstrzymanie się od podjadania…
- Pomoc w zawijaniu ciasta
SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie, małe opakowanie
Jak masz duże z pozostałego ciasta zrób małe kwadraciki, posyp cukrem i cynamonem i piecz ok 10-15 minut - czekolada (ja użyłam mlecznej z Wedla)
- jajko do posmarowania
SPOSÓB WYKONANIA:
Etap 1
Rozwiń ciasto francuskie i połóż na nim czekoladę.
Etap 2
Przygotujcie się teraz na krojenia ciasta, aby schować naszą czekoladę. Nie robię tego perfekcyjnie, ale po upieczeniu nic nie widać 🙂 jak zostanie ciasta możesz zalepić niechciane dziury. Gotowe ciasto posmaruj jajkiem.
Etap 3
Piecz 180 stopni, aż ciasto będzie ładnie zrumienione około 20 minut.
Smacznego 🙂