Mus jabłkowy

Bardzo prosty i szybki przysmak.

Możemy go podać z ryżem lub zjeść prosto ze słoiczka łyżeczką.

SKŁADNIKI :

  1. Jabłka: dowolna ilość. Osobiście lubię robić małe porcje po 2 kg.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne.
  2. Kroimy owoce w ćwiartki.
  3. Wrzucamy do dużego garnka i na dno wlewamy troszkę wody.
  4. Od zagotowania dusimy około 20 minut, aż jabłka będą całkowicie miękkie.
  5. Gotowe jabłka blendujemy na gładką masę. Jeżeli owoce będą podawane małym dzieciom polecam przetrzeć przez drobne sitko.
  6. Gotowe musy wkładamy do stoliczków i pasteryzujemy 20 minut. Następnie po skończonym czasie odwracamy do góry dnem i przykrywamy słoiki ręcznikiem. Zostawiamy na całą noc.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *