Ostatnio mamy czas, kiedy nasza Eliza (3 latka) zjada na obiad tylko mięso….tylko paprykę. Z całego talerza wybiera jeden produkt.
Dziś przepis na mielone z kaszą jaglaną.
Bardzo dobre, jak dla mnie kasza mało wyczuwalna, a fajna zdrowsza wersja 😆
SKŁADNIKI:
- 500 g mięsa mielonego z szynki
- 1 paczka kaszy jaglanej (100g)
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól, pieprz, ewentualnie ulubiona mieszanka ziół, można dodać dobrą vegete
- olej rzepakowy do smażenia lub masło klarowane.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- ugotuj kasze. Pamiętaj dobrze ją wypłukać. Odstaw do wystudzenia
- w dużej misce wymieszaj mięso, jajka, przyprawy.
- dodaj przestudzoną kaszę. Wymieszaj.
- przygotuj porcje na mielone. Otocz w bułce tartej i usmaż na oleju.