HAMBURGERY

Dzisiaj proponujemy coś domowego…w stylu zrób to sam, hamburgery 🙂

Przepis banalny 
Ilość: 6 porcji 

SKŁADNIKI:

  • pół kg mięsa mielonego z szynki
  • 2 jajka 
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia 
  • ulubione składniki 
  • namaczamy pół bułki w mleku na ok 5 min i wyciskamy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Etap 1
Wszystkie składniki mieszamy w misce (oprócz dodatków).

            

Etap 2
Gotowe mięso otaczamy w bułce tartej.

      

Etap 3
Smażymy delikatnie z obu stron, a po usmażeniu układamy na ręcznik papierowy.

Etap 4
Na talerzu układamy wszystkie dodatki i samodzielnie komponujemy swoje danie.

      

 

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *