Lane ciasto

Nasze kochane ciasto, które podajemy do rosołu, pomidorowej i innych zup. Można również podać do mleka.
Lane ciasto jest lepsze jak troszkę postoi (uwaga zgęstnieje), dlatego nie musicie dodać całej mąki, tylko zacznijcie od 1 łyżki, lepiej dodać, aby nie było zbyt zbite.

ZADANIE DLA DZIECKA;

  1. Rozbicie jajek.
  2. Dodanie mąki.
  3. Przygotowanie ciasta.

SKŁADNIKI;

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA;

Etap 1
Do miski/kubka wbijcie jajko i dodajcie mąkę. Użyjcie rogolki lub trzepaczki do wymieszania ciasta na idealnie gładką masę. Nie może być za gęste.

20160524_150407          20160524_150839

Etap 2
Wlewamy do gotującej się zupy. Można użyć lejka, ale ja wlewam bezpośrednio do zupy z miski. Gotuj delikatnie mieszając ok 2-3 minut.

20160524_150917

Smacznego;)

One thought on “Lane ciasto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *