Budyń czekoladowo-bananowy na kaszy jaglanej

Zdrowsza wersja budyniu, moje dzieci się zajadają 🙂

Ilość: 4 porcje

ZADANIA DLA DZIECKA:

  1. Obranie banana.
  2. Przygotowanie mleka.

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie kaszy jaglanej lub 1/2 szklanki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • czekolada 2 kostki na miseczkę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Etap 1
Zagotuj mleko i dodaj kaszę (osobiście przelewam ją zimną wodą, wrzątkiem i raz jeszcze zimną wodą). Gotuj około 20 minut (w razie potrzeby dolej mleka).

Etap 2
Jeżeli macie już gotową kaszę dodaj banana i kakao i blenduj na gładką masę.
Można przetrzeć przez sitko, jeżeli wolicie gładką masę.

Etap 3
Rozłóżcie na miseczki budyń i powkładajcie pokruszoną czekoladę, można posypać kakao lub ciasteczkami.

20160424_162014          20160424_162158

Smacznego 🙂

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *