MIELONE Z KASZĄ JAGLANĄ

Ostatnio mamy czas, kiedy nasza Eliza (3 latka) zjada na obiad tylko mięso….tylko paprykę. Z całego talerza wybiera jeden produkt.
Dziś przepis na mielone z kaszą jaglaną.
Bardzo dobre, jak dla mnie kasza mało wyczuwalna, a fajna zdrowsza wersja 😆

SKŁADNIKI:

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • 1 paczka kaszy jaglanej (100g)
  • 2 jajka 
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, ewentualnie ulubiona mieszanka ziół, można dodać dobrą vegete
  • olej rzepakowy do smażenia lub masło klarowane.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • ugotuj kasze. Pamiętaj dobrze ją wypłukać. Odstaw do wystudzenia
  • w dużej misce wymieszaj mięso, jajka, przyprawy.
  • dodaj przestudzoną kaszę. Wymieszaj.
  • przygotuj porcje na mielone. Otocz w bułce tartej i usmaż na oleju.


Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *