Bardzo prosty i szybki przysmak.
Możemy go podać z ryżem lub zjeść prosto ze słoiczka łyżeczką.
SKŁADNIKI :
- Jabłka: dowolna ilość. Osobiście lubię robić małe porcje po 2 kg.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne.
- Kroimy owoce w ćwiartki.
- Wrzucamy do dużego garnka i na dno wlewamy troszkę wody.
- Od zagotowania dusimy około 20 minut, aż jabłka będą całkowicie miękkie.
- Gotowe jabłka blendujemy na gładką masę. Jeżeli owoce będą podawane małym dzieciom polecam przetrzeć przez drobne sitko.
- Gotowe musy wkładamy do stoliczków i pasteryzujemy 20 minut. Następnie po skończonym czasie odwracamy do góry dnem i przykrywamy słoiki ręcznikiem. Zostawiamy na całą noc.
Smacznego 🙂