Parówki w cieście francuskim

Kompletny brak czasu i weny na obiad. W lodówce jedynie ciasto francuskie, parówki i warzywa. Dzisiejsze danie mega proste, ale smaczne 🙂

ZADANIE DLA DZIECKA:

  1. Smarowanie ciasta ketchupem i majonezem.
  2. Układnie cebulki.
  3. Pomoc w zawijaniu parówek.

SKŁADNIKI:

  • Jedno opakowanie ciasta francuskiego
  • Parówki około 5 sztuk
  • Ketchup, majonez
  • Mała cebula
  • Jajko  do posmarowania
  • Polecam posypać sezamem i makiem.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Etap 1
Pokrój ciasto na grubsze plastry, posmaruj ketchupem, majonezem, a na koniec posyp cieniutko pokrojoną cebulą.

Etap 2
Zawijamy parówki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem i makiem.

Etap 3
Pieczemy 200 stopni, aż ciasto ładnie się zarumieni około 20 minut.

Smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *