Kompletny brak czasu i weny na obiad. W lodówce jedynie ciasto francuskie, parówki i warzywa. Dzisiejsze danie mega proste, ale smaczne 🙂
ZADANIE DLA DZIECKA:
- Smarowanie ciasta ketchupem i majonezem.
- Układnie cebulki.
- Pomoc w zawijaniu parówek.
SKŁADNIKI:
- Jedno opakowanie ciasta francuskiego
- Parówki około 5 sztuk
- Ketchup, majonez
- Mała cebula
- Jajko do posmarowania
- Polecam posypać sezamem i makiem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Etap 1
Pokrój ciasto na grubsze plastry, posmaruj ketchupem, majonezem, a na koniec posyp cieniutko pokrojoną cebulą.
Etap 2
Zawijamy parówki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem i makiem.
Etap 3
Pieczemy 200 stopni, aż ciasto ładnie się zarumieni około 20 minut.
Smacznego 🙂