Surówka z kapusty włoskiej

Surówka, którą podaję często do obiadu. Jest szybka, prosta i bardzo smaczna.

SKŁADNIKI:

  • 1/4 średniej kapusty włoskiej
  • 1/3 małego selera
  • średnia marchewka
  • zielenina (co masz w domu, ja użyłam mieszanki: koper, pietruszka, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek)
  • przyprawy: sól, pieprz, a dodatkowo można zioła np. prowansalskie
  • 2 łyżki jogurtu, można dodać śmietanę i majonez

Ilość: dla naszej czwórki jest idealna porcja.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokrój drobno kapustę oraz zieleninę, seler i marchew zetrzyj na drobnej tarce.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj jogurt oraz dopraw do smaku.

20160404_165908

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *